5 over 12 voor de levende planeet Aarde?

 

Waarom deze website?

In november 2018 vond ik het welletjes: ik wilde niet langer mijn mond houden over de beroerde toestand waarin onze planeet zich bevindt. Ik besloot een website te beginnen, een website met mijn kunst èn met een visie op de planeet.

De hobby-kunst bestaat voornamelijk uit soft-pastels en kan onder ‘portfolio’ gevonden worden. Of door hier te klikken.

Over de planeet: onlangs sprak David Attenborough zich uit: ‘het Hof van Eden bestaat niet meer‘. Ondanks veelvuldige, alarmerende berichten van wetenschappers, lijken politici hier vooralsnog weinig boodschap aan te hebben. In deze tekst wordt nagegaan waarom. En.. is het niet te laat om er nog iets aan te doen? Naast politiek speelt economie een sleutelrol. Het is geen uitputtend verhaal, slechts een onafhankeljke analyse van een bezorgde burger. Nu is het belangrijk om bewustzijn te kweken bij burgers. Daar hoop ik met deze tekst mijn bescheiden bijdrage aan te leveren.

Voor een wetenschappelijke, uitgebreide analyse van de staat van de biodiversiteit zie het IPBES rapport van mei 2019.

Is het wachten op een verwoestende planetaire ramp, voordat de ‘klimaat-sceptici’ onder de politici er niet meer omheen kunnen om actie te ondernemen? Voor die delen van de natuur die reeds afgestorven zijn, komt het sowieso te laat: ‘5 over 12’. En voor ons, mensen? Het kost wat pagina’s tekst, meer deze prachtige planeet verdient het!

Verder lezen over de planeet? Zie het basisverhaal.